انواع چرم طبیعی
چرم را از دیدگاه کلی به دو دسته ی طبیعی و مصنوعی می توان تقسیم کرد. انواع چرم طبیعی با توجه به منشأ آن به دسته های زیر تقسیم می شود:
چرم حیوانی:
این نوع از چرم طبیعی از پوست حیوانات به دست می آید. این حیوان میتواند: گوسفند، گاو، بز، شترمرغ، مار و … باشد.
چرم انسانی:
این بخش مخصوص اعضای طلایی میباشد.
چرم گیاهی:
چرم طبیعی گیاهی با استفاده از تانن (از ریشه ی tanning به معنای دباغی) و سایر عناصری که در پوست تنه و میوه برخی درختان (مانند مازو) یافت میشوند، تهیه میشود. این نوع چرم طبیعی، انعطافپذیر بوده و رنگ آن قهوهایست؛ که میزان رنگش به ترکیب شیمیایی و رنگ پوست بازمیگردد.
چرم طبیعی گیاهی در آب پایدار نیست؛ بیرنگ میشود. اگر پس از خیس شدن، خشکش کنید، چروک گشته و از انعطافپذیری و نرمیاش کاسته خواهد شد. در آب گرم، شدت چروک شدنش بیشتر است و تقریباً شبیه ژلاتین میشود. علاوه بر اینکه سفت شده و احتمالاً شکننده هم میگردد. چرم جوشانده نمونهای است از چرمی که با قرار گرفتن در آب داغ، شناور شده و سفت میشود. این اتفاق در موم جوشانده و مواد شبیه هم رخ میدهد.
در تاریخ گهگاه پس از عمل سفت کردنش، از آن در زرهها و همچنین در اتصال کتابها هم استفاده می شده است. این نوع چرم طبیعی، تنها نوع چرم است که در حکاکی و قالبگیری چرم میتواند مناسب باشد.