شنبه, 07 -2667 08:33

چرم مصنووعی

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

چرم مصنوعی

 

چرم مصنوعی یا Artificial leather که یکی از  چرم‌های موجود در بازار است که جایگزین چرم طبیعی شده است.

چرم‌های مصنوعی،از پلاستیک‌ ساخته شده  در زمینه‌هایی  مانند اثاثیه و لوازم خانگی ،کفش و پارچه استفاده می‌کنند که گران بودن جنس اصلی  چرم و استفاده غیر اخلاقی از آن دلایل استفاده از و جایگزینی آن به چرم مصنوعی بوده است.

تولید مصنوعی «چرم ها» به تازگی تکامل یافته‌است به طوری که یک پوسته لایه پوشش در بالای یک پلیمر مصنوعی مخلوط قرار می‌گیرد؛ بنابراین در تعریف چرم «مصنوعی» روش‌های تولید دیگر لزوماً نیاز به چرم مخلوط شامل از دانه‌های چرم گاو خام برنزه [پوشش داده شده] و/یا لایه‌های فیبری نیست و الگوی دانه چرم واقعی نسبت به چرم مصنوعی بسیار نامنظم تر است؛ زیرا چرم مصنوعی باید در آن نقش داشته باشد در نتیجه سطح یکنواخت تری در آن ایجاد می‌شود.

دو نوع اصلی چرم مصنوعی از نظر ساختار وجود دارد: پلی اورتان (PU) و پلی وینیل کلراید (PVC) – وینیل.

چرم مصنوعی وینیل در ایالات‌متحده در دهه 1940 ساخته‌شده است، در ابتدا برای محصولاتی از قبیل کفش، داخل خودرو و اثاثیه یا لوازم داخلی استفاده می‌شد. در اواخر دهه 1950 DuPont و سایر شرکت‌های شیمیایی شروع به تولید محصولات پلی اورتان کردند. چرم‌های مصنوعی منفذ دار یک گروه از چرم‌های مصنوعی با قابلیت «تنفس» هستند که از یک پوشش پلاستیکی (معمولاً پلی اورتان) چرم جایگزین‌های ساخته شده از یک پوشش پلاستیکی (معمولاً پلی اورتان در یک لایه پایه فیبر)

چرم‌های مصنوعی پلی اورتان و وینیل در صنعت لباس، اثاثیه یا لوازم داخلی و پوشش محصولات استفاده می‌شوند. اما هر کدام برای برنامه‌های منظور خاصی مزیت‌هایی نسبت به انواع دیگر دارد. پارچه PU نرم‌تر، انعطاف‌پذیر و دارای تنفس است، به طوری که برای تولید محصولات با کیفیت بالا، مانند لباس و اثاثیه یا لوازم جانبی (سطوحی که با پوست تماس مستقیم دارند) استفاده می‌شود. وینیل به شکل PU ظریف نیست و قابلیت تنفسی ندارد، اما اغلب برای محصولاتی استفاده می‌شود که نیاز به رطوبت دارند مانند جلد  و شیرازه کتاب. البته در بعضی از موارد خاص برای دستگاه‌های الکترونیکی نیز ایده آل است.

چرم یک شکل از چرم مصنوعی ساخته شده با پوشش پارچه با پایه پلاستیکی است. پارچه می‌تواند از یک فیبر طبیعی یا مصنوعی ساخته شود آنگاه با یک لایه PVC پوشانده شود.

چرم صحافی جلد کتاب‌ها و دوربین‌های قرن ۲۰ ام مثال‌های خوبی از چرم هستند. انواع مختلفی از پوشاک‌های چرمی نیز، وجود دارد.

یکی از بدی‌های پلاستیک «چرم» این است که متخلخل نیست و نمی‌گذارد هوا از آن عبور کند؛ بنابراین عرق می‌تواند انباشته شود اگر برای لباس، روکش صندلی ماشین و … استفاده شود. یکی از مزایای اصلی آن، بخصوص در ماشین‌ها، این است که سرویس کمتری در مقایسه با چرم نیاز دارد و به راحتی نمی‌شکند و محو نمی‌شود.

 

روش تشخیص چرم مصنوعی و طبیعی

تشخیص چرم مصنوعی و طبیعی همیشه ساده نیست، حتی برای متخصصین. گونه‌هایی از چرم مصنوعی وجود دارند که در نگاه اول نمی‌توان آن‌ها را از چرم طبیعی تشخیص داد. در این‌گونه موارد باید به آزمایشگاه‌ها مراجعه نمود.

جایگزین‌های پایه گیاهی چرم

چرم چوب پنبه: جایگزین طبیعی ساخته شده از پوست درخت بلوط چوب‌پنبه‌ای.

چرم اقیانوسی: چرم ساخته شده از اشنه دریایی 

پیناتکس: ساخته شده از برگ‌های آناناس

 

مزایای چرم مصنوعی در مقایسه با چرم طبیعی

چرم  مصنوعی در مقایسه با چرم طبیعی دارای برتری‌هایی است. این موارد عبارت‌اند از:

صرفه اقتصادی: چرم مصنوعی معمولاً ارزان‌تر از چرم طبیعی است.

دوام: چرم مصنوعی بسیار بادوام‌تر از نوع طبیعی است. این خاصیت باعث می‌شود که چرم مصنوعی در برابر خراش‌هایی که چرم واقعی نمی‌تواند آن‌ها تحمل کند، مقاومت کند.

تعمیرات کم: مواد چرم مصنوعی معمولاً می‌تواند با یکپارچه و آب گرم تمیز شوند. برخلاف چرم واقعی، رطوبت را در خود نگه نمی‌دارد، بنابراین مواد چرم مصنوعی پوسته‌پوسته و یا ترک‌خورده نمی‌شود. برخی از چرم‌های مصنوعی جدید عملکردی دارند که می‌توان لکه‌های جوهر، مایع و مواد غذایی را تنها با یکپارچه خشک از روی آن‌ها پاک کرد.

کیفیت طبیعی: چرم مصنوعی با اصلاح دانه، رنگ و بافت، اصلاح شده و بهبود یافته است تا یک ظاهر بصری  عالی و با کیفیت چرم طبیعی را دارا باشد.

ظاهر با ثبات و مقاوم: چرم مصنوعی یک ظاهر یکنواخت دارد.

مد روز: چرم مصنوعی قابلیت این را دارد که روی آن طرح‌ها را چاپ کرد و انواع متنوعی از بافت‌ها و الگوها را ارائه داد . علاوه بر این، چون پوست مصنوعی یک ماده مصنوعی است، می‌توان رنگین‌کمان رنگ را از جنس آن تولید کرد و محدود به چندرنگ خاص نیست. با استفاده از ویژگی چرم مصنوعی می‌توان قدم‌های امیدوارکننده و رو به جلو در صنعت مد برداشت و همچنین در هنگام طراحی مبلمان داخلی و تجاری آزادی بیشتری به طراحان دکوراسیون داد.

آسان برای کار: برش و دوخت چرم مصنوعی آسان‌تر از چرم طبیعی است. علاوه بر این، جای سوزن معمولاً کمتر جلب‌توجه می‌کند و نخ‌های کرکی با پارچه چرم مصنوعی بیشتر سازگار هستند و یکپارچه می‌شوند.

معایب چرم مصنوعی در مقایسه با چرم طبیعی

چرم های مصنوعی در مقایسه با چرم واقعی دارای معایبی هستند. چرم مصنوعی قابلیت کشش، تنفس و یا پوشش دهی چرم طبیعی را ندارد. چرم مصنوعی بسیار بادوام است با این حال، در طول این مدت جلوه و ظاهر خود را مانند روز اول حفظ نمی‌کند و زرق و برق خود را از دست می‌دهد. چرم مصنوعی مقاومت چرم واقعی را در برابر سوراخ یا پاره شدن ندارد.

 

خواندن 2381 دفعه آخرین ویرایش در یکشنبه, 02 دی 1397 13:02